Fietsen in de Alpen

Fietsen in de Alpen

De Franse Alpen zijn vaak onderdeel van grote wielerrondes of mooie klassiekers. Dit geeft eigenlijk al waarom dit bij de sportieve fietsers een populaire regio is om te fietsen. Fietsen in de Alpen is daarom ook niet voor iedereen weggelegd, zeker niet wanneer u er een fietsvakantie van wil maken.

In de bergen genieten

Wanneer de keuze valt op een fietsvakantie in de Alpen zijn er natuurlijk wel een aantal zaken die op orde moeten zijn. Naast uw lichamelijke gesteldheid is het materiaal waarmee u op pad gaat net zo belangrijk. Zorg daarom dat u voorzien bent een degelijke sportfiets waar u vertrouwen in heeft. Dit gecombineerd met een sterke conditie aan u zeker ver op weg helpen. Wat wij u nog wel aanraden is om niet alleen op pad te gaan. Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren en dan is het wel zo fijn dan iemand uit de groep of duo u kan bijstaan. Het fietsen in de Alpen is daarom in een groep wel net zo fijn. U kunt afwisselen, elkaar ondersteunen en lekker op tempo fietsen.

Advertenties van onze partners

Overnachten in de ongerepte natuur

Wanneer u echt wil genieten van de Alpen dan is een overnachting in de ongerepte natuur u zeker aan te raden. Een nadeel hiervan is dat u de benodigdheden voor een overnachting ook tijdens het fietsen mee moet nemen. Dit is extra ballast die u liever niet heeft. Wellicht kunt u dit combineren door een deel van het gezelschap per auto vooruit te laten reizen. Zo kunt u toch met iedereen die u dierbaar is de vakantie doorbrengen.

Fietsen in de Alpen vergt enige training die in eigen land prima is uit te voeren, maak het op voorhand niet te gek tijdens de eerste dagen in de Alpen, zeker niet als u lang weg wil blijven. Voor een fietsvakantie in de Alpen op maat helpen wij u graag op weg.

Offerte fietsvakantie in de Alpen? Klik hier