Fietsvakantie Nederland

Fietsvakantie Nederland

Een fietsvakantie Nederland neemt de laatste jaren in populariteit toe, dit heeft natuurlijk een logische verklaring. Steeds meer mensen komen erachter hoe geweldig ons eigen land is om doorheen te fietsen. De vele mooie natuurrijke plekken in combinatie met gezellige steden zorgen ervoor dat er leuke routes uit te stippelen zijn.

Het vormgeven van een fietsvakantie in Nederland kan op vele manieren en het is echt niet zo dat er bij een fietsvakantie verplicht elke dag een bepaald aantal kilometers afgelegd moet worden. Dit is een beeld wat veel mensen hebben wanneer er gedacht wordt aan een fietsvakantie. Maar in Nederland kan het ook als er bijvoorbeeld 50-75 kilometer per dag wordt gefietst, en dat is nog wel goed te doen.

Advertenties van onze partners

De mooiste plekjes van Nederland

Wat zijn nu locaties die tijdens een fietsvakantie in Nederland aan te raden zijn…Dit zijn er eigenlijk teveel om op te noemen maar wanneer wij u toch wat mee moeten geven raden wij zeker aan om de Nederlandse kust te bezoeken. Heerlijk langs de kustlijn fietsen en lekker uitwaaien, dit deel langs de Noordzee maakt deel uit van de North Sea Cycle Route. De gehele route voert u langs 6.000 kilometer rondom de Noordzee. Dit is een tocht die u door acht landen stuurt. Een fietsvakantie Nederland kan onderdeel vormen van deze tocht.

Betoverend Limburg

Wanneer dit net even een stap te ver is dan is het Limburgse landschap ook een prima locatie voor een fietsvakantie. Hier kunt u in het “heuvelachtige” Nederland fietsen met iets meer hoogte verschil. De Veluwe is ook een schitterende locatie om doorheen te fietsen tijdens een Fietsvakantie Nederland. Zo ziet u dat er vele afzonderlijke mogelijkheden zijn, het is sterk afhankelijk van de lengte van de vakantie en de bereidheid tot het maken van kilometers. Wanneer dit bij u bekend is dan is het mogelijk om een fietsplan op te stellen met locaties die u kunt gaan bezoeken.

Niet te vergeten

Misschien wel het belangrijkst tijdens een fietsvakantie Nederland is het materiaal waar u op fiets en wat u verder meeneemt. De fiets moet degelijk zijn, laat hem voorafgaand aan de vakantie goed controleren. Wanneer u hier zelf handig in bent dan weet u voldoende. Voor de rest is het natuurlijk de vraag waar u gaat overnachten. Die is van invloed op wat u mee moet nemen. Denk hierbij aan een tent, kookgerei en andere benodigdheden. U kunt natuurlijk ook overnachten in een hostel of hotel. Dit zorgt voor iets meer gemak tijdens de fietsvakantie Nederland.

Laat u adviseren voor een fietsvakantie op maat. Wij helpen u hier graag verder mee. Geef al uw wensen door aan ons en wij stellen een fietsvakantie op maat voor u samen.

Offerte fietsvakantie Nederland? Klik hier