Fietsvakantie Frankrijk

Fietsvakantie Frankrijk

Frankrijk is fietsland nummer één bij uitstek, al is het alleen maar door het feit dat er jaarlijks de Tour de France gereden wordt. De vele tourtochten en goede doel tochten nog maar daar gelaten. Een fietsvakantie Frankrijk is nog altijd voor de liefhebbers een uitdaging. Dit is ook vaak de motivatie om een fietsvakantie door Frankrijk samen te stellen. Voor iedere type fietser is er wel een passend landschap te vinden.

Genieten in Normandië

Voor een ontspannen fietsvakantie Frankrijk is Normandië een prima regio om doorheen te fietsen. De langgerekte kustlijn kent een rijke historie, hier zijn namelijk de landingsstranden van de geallieerden gelegen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog hard gestreden is. De vele musea, bezienswaardigheden en herdenkingsmonumenten die er gelegen zijn gaan u ongetwijfeld aanspreken. De indruk die dit op u achter zal laten is enorm. Zowel het kustlandschap als het binnenland van Normandië is adembenemend en de moeite waard om doorheen te fietsen.

Advertenties van onze partners

Mountainbiken in de Vogezen

De Vogezen is een regio waar de actieve fietsliefhebber zich helemaal kan laten gaan. Voor een fietsvakantie Frankrijk is deze regio echt aan te raden. Wanneer u van heuvelachtige en natuurrijke landschappen houdt bent u hier helemaal op uw plek. Het is mogelijk om een vooraf samengestelde fietsvakantie door te brengen in de Vogezen maar u kunt er ook lekker op uit trekken. Dit laatste geeft u natuurlijk het gevoel dat u helemaal vrij bent om te gaan waar u wil.

De veelzijdigheid van de auvergne

Juist vanwege de vele mogelijkheden voor alle niveaus is de Auvergne toch wel de fietsregio van Frankrijk. Op zo'n drie uur rijden van Parijs daar begint de Auvergne met het departement Allier. Bekend om haar glooiende en soms licht heuvelachtige landschap en daardoor zeer geschikt voor een fietsvakantie in Frankrijk voor recreanten die meer voor de omgeving komen dan voor de sportieve prestaties gaan. De Allier gaat meer naar het zuiden over in het departement Puy-de-Dôme, genoemd naar de gelijknamige vulkaan van 1465 meter hoog. U raadt het al, deze omgeving is toch meer voor de sportieve fietser en dat geldt ook van de nog zuidelijker gelegen departementen Cantal en Haute-Loire. Wie als fietser sportief gezien zijn grenzen wil verlegen, kan daar zijn hart ophalen.

Overnachten tijdens een fietsvakantie Frankrijk

Tijdens een fietsvakantie Frankrijk moet u natuurlijk ook overnachten, een goede nachtrust is misschien wel het allerbelangrijkst om de volgende dag weer helemaal fris te zijn. U kunt daarom ook kiezen uit vele opties om te overnachten in Frankrijk. U kunt zelf de tent meenemen en deze de hele vakantie aan de fiets hebben hangen, dit is zwaar maar wel de ultieme uitdaging. Daarnaast zijn er vele opties om te overnachten. Er is een groot aanbod budget hotels, luxe hotels en campings. Op laatstgenoemd is het mogelijk om in kant en klare tenten of sta caravans te verblijven. Hier heeft u misschien net even iets meer comfort voor de rust tijdens een fietsvakantie Frankrijk.

Offerte fietsvakantie Frankrijk? Klik hier